x Internationale structuur
Incuria - Oprichten van LTD en BV - Ondernemingrecht - Merkrecht


Internationale structuur

Internationale tax planning onderzoekt de onderlinge relatie van twee of meer belastingstelsels, de impact van juridische en economische dubbele belastingheffing, en tax compliance rules in meer dan één jurisdictie. Het houdt zich bezig met verschillende belastingmiddelen, waaronder bronbelasting, fiscale stimulansen, vrijstelling en verrekening, toepassing van belastingverdragen, Europese Richtlijnen, jurisprudentie, en anti-misbruikregels.


Optimalisatie fiscale positie

Tax planning helpt de cumulatieve impact van belastingen te verminderen in vergelijking met de afzonderlijke heffing in de verschillende landen bij grensoverschrijdende activiteiten en transacties. Doel is om de passieve inkomsten tegen minimale kosten en risico’s te ontvangen. Tax planning is van essentieel belang bij bedrijfsvestiging in andere landen om de verstoringen die ontstaan door het gebrek aan harmonisatie van de nationale belastingstelsels te elimineren of te verminderen.


Holding en IP vennootschappen

Tax planning vereist specialistische kennis van de belastingwetten en -praktijken in verschillende jurisdicties en de bijbehorende belastingverdragen. Wij kunnen u van dienst zijn bij de structurering van internationale Holding en IP vennootschappen (o.a. UK, Zwitserland, Ierland, Spanje) als essentieel onderdeel van een internationale vennootschapsstructuur bij internationale tax planning. Wij adviseren over de invloed van OESO BEPS (2.0), MLI (MAP/PPT) en EU ATAD II op de implementatie van Holding en IP vennootschappen, en ontwikkelingen zoals Pillar II, conditionele bronheffing op dividend, en bijvoorbeeld de betekenis voor structurering van HR 16-07-2021, ECLI:NL:HR:2021:1152 (Hunkemöller-zaak, Hunkemöllerarrest). Wij kunnen de impact van andere nationale, en internationale wet- en regelgevende ontwikkelingen toelichten, de jurisprudentie, en de basisprincipes voor tax planning bij Corporate Structuring, de meest voorkomende anti-misbruikregels, potentiële risico's bij de implementatie in kaart brengen, en verlenen transfer pricing advisory services.


Wij kunnen u helpen bij:

  • structureren van van Holding en IP vennootschappen in het kader van internationale tax planning
  • bepalen van de verschillende fiscale en niet-fiscale overwegingen bij tax planning
  • identificeren van de belangrijkste uitdagingen in verband met BEPS, MLI en ATAD
  • identificeren van potentiële kansen en risico's voor Holding en IP vennootschappen

offerte_button_153_01

Vragen over LTD oprichten - Bellen van 9.00 tot 18.00 uur

Lees ook


SSL beveiligd bestellen

Uw online bestelling via een beveiligde verbinding


BTW-nummers checken

Verifiëer online de geldigheid van BTW-nummers


Online registratie

Ontvang uw gegevens per sms


Aandelenkapitaal

Maatschappelijk en geplaatst kapitaal, aandelenuitgifte en overdracht