Incuria - Oprichten van LTD en BV - Ondernemingrecht - Merkrecht


Internationale BTW compliance

Wij zorgen voor internationaal opererende ondernemingen en organisatoren van evenementen en congressen voor compliance met de belastingplicht in andere landen bij het indienen van (elektronische) btw aangiften. Ons communicatieplatform wordt voortdurend bijgewerkt volgens de eisen van ieder land. Na uw internationale btw nummer registratie kunnen wij u ondersteunen met uw btw-aangiften in alle Lidstaten van de EU, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, en Zwitserland. De nationale btw-regels, tarieven en vrijstellingen verschillen per land. Wij adviseren over de verschillende nationale en internationale aspecten van omzetbelasting, GST, sales taxes en Digital Service Tax (DST).

Voor internationaal opererende ondernemingen is het beheer van de fiscale positie in meerdere landen ten aanzien van indirecte belastingen een behoorlijke opgave. Omdat elk land een ander systeem kent, dat voortdurend aan wijziging onderhevig is, is sprake van grote risico's. BTW is bij uitstek een Europese belasting. Zo'n 80 tot 90% van de regelgeving is geharmoniseerd. Het resterende gedeelte kunnen lidstaten zelf invullen.


Verschillen tussen de EU-landen

Wij dragen zorg voor uw aangiften in de diverse EU-landen in samenwerking met uw accounts team en onze internationale en lokale partners. U kunt gebruik maken van onze telefonische en online support en wij houden u op de hoogte van wijzigingen die van belang zijn voor uw onderneming. Bij audits en fiscale controles kunnen wij u verdere services verlenen. Ook adviseren wij over douanekwesties en optimalisering van supply chains.


BTW-aangifte en compliance

Het BTW-aangifteproces kan complex en tijdrovend zijn, en brengen uitdagingen en risico’s met zich mee. Tussen de fiscale wetgeving in de verschillende landen kunnen verschillen bestaan, zij zijn onderhevig aan wijzigingen, er gelden per land verschillende deadlines voor de aangifte, en landen bevinden zich in verschillende stadia van implementatie van (Europese) wetgeving. Hierbij geldt een gebrek aan tools voor gecentraliseerde processen, safeguards en de opslag van data. Wij bieden cliënten betrouwbare en geautomatiseerde oplossingen voor BTW-aangifteverplichtingen in andere Europese landen. Wij kunnen uw BTW-aangiftes tijdig indienen. Nieuwe btw-tarieven en aangifteformats worden automatisch voor u bijgehouden. Voor uw aangifteverplichtingen en uw vragen kunt u steeds terecht bij uw eigen Compliance Manager. Ons VAT Advisory team kan u ondersteunen bij fiscale controles of audits en Intrastat reporting (vraag naar de voorwaarden). U kunt onze aangifte service online bestellen, telkens voor een periode van 12 maanden per land. Wij bieden een oplossing voor meerdere standaarden en protocollen compatibel met toonaangevende ERP-systemen op de markt.


Hiermee kunnen wij u helpen

 • Geautomatiseerde internationale BTW-aangifte
 • Data-driven solution
 • Gecentraliseerde tax compliance
 • Best practice processen
 • BTW expertise wereldwijd
 • Managed VAT reporting (maandelijks, per kwartaal)
 • E-mail notificatie
 • Compliance en data checks
 • Fiscale begeleiding
 • Dedicated compliance manager
 • BTW helpdesk ma-vrij 9-18 uur

offertebutton_255


Vragen over LTD oprichten - Bellen van 9.00 tot 18.00 uur

Lees ook


Aandelenkapitaal

Maatschappelijk en geplaatst kapitaal, aandelenuitgifte en overdracht


Joint Venture

Samenwerking goed regelen


Online aanbieding: LTD

Online oprichting LTD met 20% korting


BTW-registratie

In meer dan 40 landen