Incuria - Oprichten van LTD en BV - Ondernemingrecht - Merkrecht


Stichting Administratiekantoor (STAK) oprichten?

Een stichting administratiekantoor (STAK) is een rechtsvorm die wordt gebruikt om de aandelen van een vennootschap te beheren. De aandelen worden in dat geval gecertificeerd.

Door het certificeren van de aandelen van bijvoorbeeld een BV worden de aandelen aan de stichting overgedragen of uitgegeven in ruil voor door de STAK uitgereikte certificaten die de houders daarvan recht geven op de financiële rechten die zijn verbonden aan de aandelen.


Voordelen certificeren van aandelen

De certificaten zijn vrij overdraagbaar. De certificaathouders, bijvoorbeeld de erfgenamen van de oorspronkelijke aandeelhouder, hebben recht op uitkering van dividend en verkoopwinst op grond van een contractuele relatie met de STAK. Het volledige stemrecht in de BV wordt uitgeoefend door het bestuur van de STAK. Dit bestuur hoeft maar uit één persoon te bestaan. Dit biedt verschillende voordelen, zoals het vereenvoudigen van besluitvorming en het beschermen van de privacy van aandeelhouders. De STAK kent een grote flexibiliteit voor de juridische inrichting en wordt vaak toegepast bij estate planning in structuren om het opvolginsproces in familiebedrijven goed te laten verlopen, en in internationale structuren voor vermogensbescherming. Ook gevolgen in de huwelijksvermogensrechtelijke sfeer kunnen een overweging zijn. Door het certificeren van de aandelen wordt de STAK juridisch eigenaar, de certificaathouder wordt economisch eigenaar.


Geen UBO registratie

De STAK wordt geregistreerd als enig aandeelhouder van de BV of NV in het Handelsregister. Een certificaathouder binnen de STAK kan anoniem blijven, alleen de bestuurder wordt geregistreerd. Als een certificaathouder echter meer dan 25% van de certificaten heeft, is hij een uiteindelijke belanghebbende (UBO) in de vennootschap en wordt hij opgenomen in het UBO-register.


Regel het online in 10 minuten:

U kunt hier snel en eenvoudig uw STAK oprichten in 4 stappen inclusief:

  • 100% digitale aanvraag
  • Handelsnaamonderzoek
  • opmaak oprichtingsakte
  • akte certificering aandelen
  • opmaak administratievoorwaarden
  • Handelsregistratie KvK binnen 48 uur
  • UBO registratie
  • certificaathoudersregister
  • alle notariële kosten
  • oprichtingsdocumenten en uittreksel KvK in PDF en per post

Bestellen :

 
Oprichting STAK
3.499,00
 
 
Vragen over LTD oprichten - Bellen van 9.00 tot 18.00 uur

Lees ook


Online registratie

Ontvang uw gegevens per sms


BTW registratie (DE)

Registreren voor BTW in Duitsland.


Rechtsvormen

Wat zijn rechtsvormen en rechtspersonen?


BTW-registratie

In meer dan 40 landen