x BTW registratie (UK)
Incuria - Oprichten van LTD en BV - Ondernemingrecht - Merkrecht


BTW-Registratie (Verenigd Koninkrijk)

Het Verenigd Koninkrijk heeft de EU na een overgangsperiode op 31 december 2020 verlaten. Tussen de EU en het VK is het EU–UK Trade and Cooperation Agreement (TCA) van 30 december 2020 van toepassing. Vanaf 1 januari 2021 wordt het VK als een niet-EU land voor de btw aangemerkt en u moet uw producten aanmelden bij de Nederlandse en Britse douane.

Indien u geen vertegenwoordiger heeft dient u zelf een Brits EORI-nummer aan te vragen. EORI staat voor Economic Operators Registration and Identification. Voor wat betreft de regelgeving voor goederen blijft Noord-Ierland nog enige tijd achter in de EU, en verlaat Groot-Brittannië de EU. Diensten aan de afnemer in Noord-Ierland vallen buiten de EU.


EORI en BTW-nummer aanvragen in Engeland

De nieuwe regels, bijvoorbeeld de 'rules of origin' (oorsprongsregels), zijn complex. Zendingen naar het Verenigd Koninkrijk gelden vanaf 1 januari 2021 niet meer als intracommunautaire leveringen. De levering wordt niet opgenomen in de Opgaaf ICP of Intrastat-aangifte. Er is sprake van uitvoer uit de EU en invoer in het Verenigd Koninkrijk. Bij beide belastbare feiten is sprake van douaneformaliteiten. Een en ander kan betekenen dat u een Engels btw-nummer dient aan te vragen en btw-aangifte moet doen. Veel hangt af van de status van uw Britse afnemer (B2B of B2C), de waarde van de zending (meer of minder dan £135), leveringsvoorwaarden, waar de goederen zich bevinden op het moment van verkoop, en eventuele tussenkomst van een Online Marktplaats (OMP). Wij kunnen u van dienst zijn bij uw btw-registratie en EORI-registratie. U kunt dit hieronder direct bestellen. Ook kunnen ewij van dienst zijn bij de aanvraag Duty Deferment Account, aangifte omzetbelasting en compliance. U hoeft in het Verenigd Koninkrijk geen fiscaal vertegenwoordiger aan te stellen. Neemt u contact met ons op indien u uw situatie aan ons wilt voorleggen.


Bestellen :

 
BTW en EORI registratie (UK)
699,00
 
 
Vragen over LTD oprichten - Bellen van 9.00 tot 18.00 uur

Lees ook


Aandeelhouderscontract

Afspraken tussen aandeelhouders contractueel vastleggen


Online aanbieding: LTD

Online oprichting LTD met 20% korting


Online Handelsregister

Zoek hier in het Engels handelsregister


BTW-nummers checken

Verifiëer online de geldigheid van BTW-nummers